Börsikommentaar: tehnoloogiasektor läks karuturgu

07. veebruar 2008, 09:32

Peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete
aktsiate hinnaliikumist kajastav Nasdaqi koondindeks on võrreldes möödunud aasta
31. oktoobri tipuga langenud 20 protsenti. Taolist olukorda kutsutakse
langevaks ehk karuturuks.

Eile langes indeks 1,33 protsenti 2278,75 punktini. Üheks suuremaks langejaks oli Nasdaqil iPodide ning Mac arvutite tootja Apple aktsia, mis kukkus 5,7 protsenti 122,00 dollarini. „Apple on tarbimisaktsia,” lausus Wall Street Journalile investeerimisfirma Fort Pitt Capital vanemanalüütik Kim Caughey. Selle ettevõtte tooted on äärmiselt populaarsed nende kaupade hulgas, mida ostetakse igapäevastest kulutustest ülejääva raha eest, selgitas ta aktsia võimalikku langust olukorras, kus USA majandus on ilmselt languses.

Eilne kauplemispäev hakkas USA aktsiaturgudel siiski üsna positiivselt. Kuid pärast seda, kui Philadelphia föderaalreservi president Charles Plosser andis teada, et keskpank peab lisaks majanduskasvule mõtlema ka hindade stabiilsusele, läks Wall Street langusesse. Plosseri sõnad tähendasid seda, et baasintressi edasisi kärpeid ei pruugi tulla.

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,53 protsenti 122000,10 punktini. Suurema languse hoidsid ära terve rida positiivseid uudiseid. Nii hüppas Walt Disney aktsia hind tänu headele majandustulemustele 4,76 protsenti 31,50 dollarile. Veidi tõusis ka meediagigant Time Warneri aktsia hind.

Teisipäeva hilisõhtul oodatust väiksemast kasumi kahanemisest teatanud võrguseadmete tootja JDS Uniphase aktsia hüppas lause 26 protsenti 12,80 dollarile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. February 2008, 09:58
Otsi:

Ava täpsem otsing