Paberlennuk lendab kosmosest Maale VIDEO

07. veebruar 2008, 14:55

Jaapani teadlastel on plaan lennutada
rahvusvahelisest kosmosejaamast välja paberlennukeid, et näha, kas need jõuavad
tagasi Maale.

Tokyo ülikoolis katsetati Jaapani traditsioonilise paberivoltimiskunsti kõigi nõuete järgi tehtud kuumakindlast räniga töödeldud paberist lennukeid tunnelis, kus temperatuur oli 250 kraadi Celsiust ning tuulekiirus ületas helikiiruse seitsmekordselt. Idee kohaselt peaks kosmosesüstikutest oluliselt kergemad paberlennukid pääsema Maa atmosfääri tagasipöördumisel tekkiva hõõrdumise ja kuumuse eest.

Nüüd võiks küsida, kas see on vaid mäng või peitub siin ka mõte? Tokyo ülikooli lennunduse – ja astronautikaprofessor Shinji Suzuki teeb lennukeid leidmaks lahendusi õhkkergete lennukite ehitamiseks, mida saaks saata atmosfääri ülakihte uurima.

Jaapani kosmonaut Koichi Wakata, kes asub kosmosejaamas tööle sel aastal, võtab paberlennuki endaga kaasa. Professor Suzuki kavatseb lennukile kirjutada paljudes keeltes sõnumi, et selle leidja saadaks kosmosest alla tulnud paberlennuki tagasi Jaapani origamilennukite liitu.

Vaata Reutersi videot!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. February 2008, 14:52
Otsi:

Ava täpsem otsing