Ärimees Aivar Lepp tunneb vaestele kaasa

Hille Tressum 08. veebruar 2008, 09:41

Eesti Loto juhatuse esimehe Aivar Lepa
brutopalk on 44 000, netosissetulek aga üle 34 000 krooni kuus, mees tunneb
kaasa neile, kes peavad 5000 krooniga kuus hakkama saama.

Lepp ise tuleb oma palgaga vaevu ots otsaga kokku, kirjutas SLÕhtuleht.

Kuna riigifirma eelmise aasta majandustulemused on kinnitamata, pole ka tema lisatasu veel määratud, kuid tal on põhjust seda oodata – 2006. aastal sai ta lisatasu ja hüvitisi üle 200 000 krooni. Lisaks 485 000 krooni suurusele aasta põhipalgale.

Lepp ütles, et saab mainitud sissetuleku juures lubada endale kohustuste täitmist ehk maksab eluasemelaenu, kindlustusmakseid, kommunaal-, lasteaia- ja muid kulusid ning samuti mõistlikke kulutusi perele ja endale – riided, toit, vaba aja veetmine, lotofirma juht ei saavat aga endale lubada puhkusereisi kogu perele, ehitustöö lõpuleviimist, kulukaid hobisid ning sagedast väljas söömist.

"Tunnen kaasa," vastab Lepp küsimusele, mida ta ütleb neile, kes peavad kuus 5000 krooni või veel vähemaga läbi ajama.

Lepp lisab, et pensionärist sugulaste näitel tundub 5000 krooniga kuus äraelamine olevat võimalik ainult siis, kui kodu on enda oma (mitte laenuga ostetud) ja selle peale ei kulu kuus palju raha ning osa söögikraamist tuleb oma aiast, kui vähegi võimalik, peaks Lepa sõnul otsima aga võimalust oma sissetulekut suurendada – õppida uus ja tasuvam amet või hakata väikeettevõtjaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. February 2008, 10:47
Otsi:

Ava täpsem otsing