Börsikommentaar: läbi raskuste tõusu poole

08. veebruar 2008, 09:35

USA aktsiaturud lõpetasid eilse
kauplemispäeva tõusuga, kuid see tõus tuli vaeva ja viletsusega.

Olulisemad aktsiaindeksid liikusid kogu kauplemispäeva nii negatiivsel kui ka positiivsel territooriumil, päeva lõpuks kerkis Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,38 protsenti 11247,00 punktini, peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeksile lisandus 0,63 protsenti.

Suurimateks tõusjateks olid jaekaubandus- ning pangandussektori aktsiad ehk need, mis on viimasel ajal just kõige rohkem tümitada saanud.

USA suuruselt kolmanda jaemüüja, J.C. Penney aktsia hind hüppas 8,51 protsenti 47,44 dollarini. Ettevõte sai neljandas kvartalis kasumit 1,80 dollarit aktsia kohta, mis oli tunduvalt suurem, kui ootasid analüütikud. USA suuruselt teise jaeketi, Targeti aktsia hinnale lisandus 6,1 protsenti ja isegi Wal-Marti aktsia hind kerkis vaatamata kehvadele jaanuari müügitulemustele 2,07 protsenti 49,84 dollarini. Just Wal-Marti jaemüük oli see, mis kauplemispäeva alguses turud langusse viis ning mille tõttu oli kommentaatorite suust kuulda pidevalt sõna majanduslangus.

Moerõivaste jaeketi Gap aktsia hind hüppas oodatust parematele kvartalitulemuste tõttu 7,2 protsenti 19,65 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. February 2008, 09:35
Otsi:

Ava täpsem otsing