Põhivõrk ühendas tuulepargi lahti

Katre Pilvinski 12. veebruar 2008, 00:00

Põhivõrgu kommunikatsioonijuht Kätlin Kruus ütles, et Nelja Energia Viru-Nigula tuulepark lülitati välja, sest park ei täitnud ohutusnõudeid.

"Tuuleveskid peaksid olema Põhivõrgu poolt reguleeritavad, kuid Nelja Energia omad seda pole," rääkis Kruus.

Ta selgitas, et kui seadmeid on vaja võrgu töökindluse huvides reguleerida, näiteks välja lülitada, siis Viru-Nigula omasid ei saa. "Ning teistpidi, kui võrgus on rike, siis tuulikud peaksid iseseisvalt töötama," loetles Kruus puudusi.

Nelja Energia tehnikadirektor Andrus Zavadskis kommenteeris Viru-Nigula tuulepargi väljalülitamist, et Põhivõrguga lepingu sõlmimise ajal olid võrgueeskirjad teistsugused ning aastast ei piisanud uute tingimuste testimiseks.

"Eelmises veebruaris sai pandud testimise tähtajaks 1. veebruar 2008, kuid Soome tuulikutootjal WinWindil polnud piisavalt ressurssi testimiseks. Palusime küll ajapikendust, kuid Põhivõrk oli väga jäik," rääkis ta.

"Eesti Energia lülitas tuulepargist elektri välja ette hoiatamata samal ajal, kui tuulikus olid töötajad. Praegu ei põle tuuleveskitel ka lennuohutustuled," rääkis tehnikadirektor. "Arutame tootjaga ja anname parima, et tuulepark tööle saaks."

Kruus ütles, et Põhivõrk ei keeldunud ettepanekust testimisaega pikendada. "Kui Nelja Energia jätkaks ajutise lepingu alusel, siis nad kasumit ei tooda, sest tootmisvõimsus on väiksem, kuid nad saavad jätkata testimist," lisas ta.

"Eelmisel nädalal hoiatasime, et lülitame tuulepargi välja, nii nagu seadus ette näeb, viis päeva varem. Teade edastati tähitud kirjaga," väitis Kruus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing