Nordea Pank võttis mullu priskelt juurde

Mariliis Pinn 14. veebruar 2008, 00:00

Ettevõtte kasumiaruandest selgub, et kordades on kasvanud ka ettevõtte laenukahjumid. Kui 2006. aastal kandis pank kahjumisse 1,1 miljonit krooni, siis 2007. aastal 5,1 miljonit. Panga kinnitusel pole 5 miljonit krooni kahjumit aastas just märkimisväärne näitaja ning kõrge kasvunumber tuleneb eelmise aasta ülimadalast võrdlusbaasist. On üsna loogiline, et koos laenumahtude kasvuga kasvavad mingil määral ka kahjumid, selgitas pank.

Nordea Panga juhi Vahur Krafti sõnul kinnitavad 2007. aasta tulemused, et Nordea on liikunud kliendikeskse panga kontseptsiooniga edasi ning kinnitanud oma positsiooni universaalpangana. "Tublide finantstulemuste tõttu on aasta-aastalt ka Nordea Eesti ning kogu Balti, Poola ja Venemaa regiooni osatähtsus grupis suurenemas," märkis Kraft.

Krafti hinnangul viitavad Nordea 2007. aasta majandustulemused ka üldistele trendidele panganduses ja inimeste finantskäitumises. "Värsked tulemused näitavad, et eraisikute laenude kasvutempo on raugenud, mis on selge märk nii konservatiivsemast krediidipoliitikast kui ka nõudluse vähenemisest, mis tuleneb inimeste ettevaatlikumast finantsplaneerimisest," tõdes Kraft.

Sampo Panga juhi Aivar Rehe sõnul ei ole neil tavaks küll teiste pankade tulemusi kommenteerida, kuid Nordea majandusaasta tulemused olid normaalsed ja vastasid aastale. "Üle 30% kasv on igati positiivne," lisas ta.

Sampo Panga puhaskasum oli 2007. aasta 11 kuu kokkuvõttes 480 miljonit krooni. Sampo Panga majandustulemused on 11 kuu kohta seoses Danske panga süsteemiga ühinemisega.

SEB Eesti Ühispank on teatanud, et 2007. aastal kasvas panga puhaskasum aasta varasemaga võrreldes 47%, ilma kinnisvaratehinguteta aga oli kasvuks 23%. Kasumit teeniti 2 miljardit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing