Tallinki aktsia läks hästi kaubaks

Romet Kreek 14. veebruar 2008, 00:00

Tallinki aktsiale oli eile tõsiselt vilgas börsipäev. Aktsiaga tehti 124 tehingut ja 68,6 mln kroonine päevakäive. Aktsia hind tõusis 2,6 protsenti, 12,54 kroonile ehk 0,80 eurole. Suurem osa aktsiapakke liikus 12,20 kroonise hinnaga, viimased suured kogused vahetasid omaniku 12,36 krooniga.

Vähem kui miljoni krooniga jäid alla kümne miljoni kroonise päevakäibe künnise Merko Ehituse ja Olympic EG aktsia.

Merko Ehituse aktsia seisis 157,72 kroonil ehk maksis 10,08 eurot. Olympic EG aktsia maksis 43,03 krooni ehk 2,75 eurot.

Eile avaldati esialgne Eesti neljanda kvartali majanduskasvu hinnang. Majandus kasvas neljandas kvartalis aastataguse ajaga võrrelduna 4,5 protsenti. Kes olid optimistlikult meelestatud, nendele tuli majanduse jahtumine oodatust järsem, samas aga pessimistliku prognoosiga Danske Banki ootusest tuli kasv veidi parem.

Praegu oodatakse majanduse pöördumist paremusele aasta teisel poolel. Aktsiaturg liigub omas rütmis, liikudes tavaliselt ajast pigem ees, kui taga. Kui majanduseski ei suudeta öelda "kurat - jalad on põhjas", mis siis veel aktsiahindadest rääkida. Igaüks teeb oma parima teadmise põhjal otsuseid ja see mida me näeme, ongi tulemus.

Olen Baltika juhi Meelis Milderiga päri, et palju oleneb meist endist, kuidas majandus edasi kulgeb. Samas ei maksa välisanalüütikuid kohe risti lüüa, kui vaated ja ootused kokku ei lange. 1997. aastal olid küll pigem välisanalüütikud need, kes hoiatasid, kohalikud olid valdavalt kasvueufoorias. Mis börsil edasi toimub, sõltub suuresti välisinvestoritest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing