Jaapan üllatas

Romet Kreek 15. veebruar 2008, 00:00

Eile pakkus Jaapani majandus, millest keegi midagi eriti ei lootnud, tõsiselt positiivse üllatuse.

Jaapani majandus kasvas lausa ülehelikiirusel ehk 3,7 protsenti neljandas kvartalis võrrelduna aastataguse ajaga.

Analüütikud prognoosisid majanduskasvuks 1,7 protsenti. "Jaapani majandus ei pruugi olla suurepärane, kuid igatahes ei olnud see nii kehv, kui investorid arvasid," ütles Daiwa SB Investmentsi fondijuht Masayuki Kubota Bloombergile.

Aasia aktsiaturud reageerisid Jaapani majanduskasvunumbrile ralliga. Jaapani aktsiaturg tõusis 4,3 protsenti. Tokyo levinuima börsibaromeetri Nikkei 225 näiduks oli börsipäeva lõpus 13 626,45 punkti. Indeks tegi suurima päevase tõusu pärast 2002. aastat.

Üle nelja protsendi olid plussis ka Taiwan, Lõuna-Korea ja India. Üle kolme protsendi kerkisid Hongkong ja Singapur.

Euroopas oli börsidel meeleolu kergelt positiivne, kuid USA turgudel toimus avanemise järel väike langus. USA keskpanga juht Ben Bernanke ütles Kongressi ees esinedes, et USA majanduse väljavaade on halvenenud ning keskpank on valmis vajadusel intressi alandama. USA kaubandusdefitsiit kahanes mullu 6,2 protsenti, 711,6 miljardile dollarile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing