Pealtnägija: Tallinnas rööviti lumepalle loopinud koolipoisid

14. veebruar 2008, 08:36

Tallinnas rööviti jaanuari keskel kaks 6.
klassi poissi, kes viidi kättemaksuks lumepallide loopimise eest metsa ja jäeti
sinna maha.

Omakohtu ohvrid on kaks Tallinna kooli 6. klassi poissi, vahendas ETV24 „Pealtnägija” saadet. 12. jaanuaril jalutasid nad oma klassivenna sünnipäevalt koju. Lumepalle vastu poste, majaseinu ja liiklusmärke loopides jõudsid nad ühe poisi koduhoovi, kui nende juures pidurdas tume Mercedes. Autost hüppasid välja kaks noormeest, kes toppisid ühe poisi pagasiruumi ja teise tagaistmele.

Poisid sõidutati kodust umbes 15 kilomeetri kaugusele, Rae valda, inimtühja kohta Karla küla lähedal. Seal võeti neilt telefonid ja jäeti maha. Pagasnikus olnud poiss aga oli jõudnud helistada emale ja abi paluda. Pärast poja kõnet helistas ema politseile.

Keskkriminaalpolitsei ülemkomissar Priit Pärkna sõnul reageeris politsei võimalikult kiiresti, seda enam, et tegemist oli alaealistega. Juhtumiga hakkas tegelema Põhja politseiprefektuuri isikuvastaste kuritegude talitus.

Kolm nädalat hiljem tabas politsei kaks meest – 24 ja 27-aastase –, kes jõhkra kättemaksuaktsiooni üles tunnistasid.

Põhja ringkonnaprokurör Luule Pello sõnul ütlesid noormehed, et selline akendesse lumepallide loopimine ei olnud esimene kord ja et seal aknal all, kuhu lumepalli visati, magas väike laps.

Varem kriminaalkorras karistamata noormehi ähvardab halvemal juhul kuni viieaastane karistus omavoli ja vabaduse võtmise eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. February 2008, 08:36
Otsi:

Ava täpsem otsing