Danske pank tõstis intresse

Mariliis Pinn 15. veebruar 2008, 14:42

Danske pank tõstis maailma finantsturgudel
möllavate keeriste ja kasvavate finantseerimiskulude tõttu enamuse toodete
laenuintresse 0,25%.

Uus intress hakkab kehtima 29. veebruarist, teatas pank.

Otsus tuli just nüüd, kuna viimastel kuudel kasvasid Taani panga finantseerimiskulud 150 miljoni Taani krooni võrra ja finantsurul paistab, et laenude rahastamise hind on stabiliseerunud kõrgemal tasemel.

„Tundub, et raha hind on liikunud, kõrgemale tasemele,“ ütles Taani Danske panga juht Henrik Normann. „Me peame sellele praegu reageerima. Nagu nafta on oluline kütusefirmadele, on raha meie ettevõttele oluline. Kui nafta hind kerkib, siis tõusevad ka kütuse hinnad, raha hind on kasvanud, nüüd peame meie ka hinda tõstma,“ lisas ta.

Viimase 10-15 aastaga on raha hind langenud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. February 2008, 14:42
Otsi:

Ava täpsem otsing