Vanu akusid saab soodsalt ära anda

ÄP 18. veebruar 2008, 00:00

Algas suur vanade autoakude kogumise kampaania, mille eesmärk on suurendada nende taaskasutusse suunamist.

Kampaania "Kanna looduse eest hoolt!" kestab 31. märtsini kümnes Kuusakoski osakonnas üle Eesti. Kampaania raames aku loovutanud inimestele makstakse vana aku eest raha vastavalt aku kaalule ning välja loositakse ka auhindu.

Kuusakoski juhatuse esimehe Kaido Aettiku sõnul on akude kogumise kampaania peamine eesmärk juhtida inimeste tähelepanu keskkonnakaitsele ning aidata kaasa akude taaskasutusse suunamisele, kuna enam kui 90% vanast akust on taaskasutatav.

Hoolimata autode hulga kasvust vähenes möödunud aastal Eestis kogutud akude hulk. Ühe põhjusena märgib Aettik asjaolu, et peamiselt Lõuna-Eestis tegutsevad ebaseaduslikult akude kokkuostjad, kellel puuduvad selleks vajalikud ohtlike jäätmete kogumise load.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing