Tarvo Vaarmets • 18. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Kas nael ja dollar vahetavad kohad?

Ühendkuningriikide riigimehed saatsid Inglise naela langusesse. Riigi peaminister Gordon Brown avaldas valitsuse plaani riigistada krediidiviirusega nakatatud Northern Rock, millele sügisel teatavasti rahaabi anti. Street Global Marketsi strateegi Dwyfor Evansi sõnul peegeldab uudis jätkuvat ebastabiilsust Ühendkuningriigi finantssektoris.

Naela-dollari kursiks kaubeldi eile keskpäevaks Londonis 1,9493. Reedel sai ühe naela aga 1,9612 dollari eest. See lõpetas ka eelmise nädala viiepäevase spekulatiivse naela kallinemise, mis oli vastuolus valuutaliikumise loogikaga - intressimäärasid peaks ees ootama pigem langus ning ka Ühendkuningriikide majanduskasv näitab aeglustumismärke. ING Groepi strateegi Tom Levinsoni hinnangul on naelsterling endiselt ülehinnatud. Võimalik, et siiani tugev nael ja pikalt kukkunud dollar ongi kohti vahetamas.

Naela eeskuju dollari suhtes järgis ka euro, kukkudes 1,4633 tasemele. Eesti Pank fikseeris eile naela kursiks 20,8543 krooni. Lõppenud nädala reedel tuli naela eest välja käia aga 20,9399 krooni.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt