Konkurentsiamet: Atonen hajutas meie kahtlused

Agnes Ojala 20. veebruar 2008, 00:00

Nii Eesti Posti juhatuse liige Ahti Kallaste kui ka Express Posti üks omanikest Hans H. Luik tunnistasid möödnud kolmapäeval Äripäevas, et osapooled on kohtunud ja arutanud võimalusi turgu jaotada.

"Pärast artikli ilmumist helistas meile Meelis Atonen, kes selgitas, et tegu on vaid ostu ja müügiga ja et mingeid keelatud kokkuleppeid ei ole," rääkis konkurentsiteenistuse analüüsiosakonna juhataja Anna Mazur.

Tema sõnul selgitati konkurentsiametile olukorda väga hästi. "Meie vestlus Atoneniga oli piisav," märkis ta ja lisas, et ilmselt on asjaosalistel nüüd tükk aega mõtteainet.

"Kui on edaspidi alust ja ajendit, mis viitavad keelatud kokkuleppele, siis võiks kriminaalmenetlust alustada. Praegu me selleks põhjust ei näe. Minu meelest andsime neile piisavalt selge sõnumi. See peaks asjad paika panema," selgitas Mazur.

Seda, kas ja millal võiks amet kahe postifirma tegevust uurima hakata, ei soovinud Mazur öelda. "Ma ei taha veksleid välja anda. Siis on pidev pressing peal. Praegu me midagi ette ei võta," kinnitas ta veel kord.

"Me suhtume äärmiselt halvasti uudisesse, et Eesti Posti juhid on teinud konkurentidele ettepanekuid, kuidas turgu jaotada, ja vastupidi," sõnas Mazur eelmisel nädalal. "Kui nad tahavad kriminaalmenetluse kaela saada, siis nad on õigel teel."

Ta lisas, et ettevaatlik peaks olema ka Ekspress Grupi ja seeläbi Express Posti suuromanik Hans H. Luik, kes Äripäevale postiturgu puudutavaid kohtumisi tunnistas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:21

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing