Eesti turist kulutab Soomes keskmiselt 25 eurot päevas

1706-aripaev 20. veebruar 2008, 11:11

Rootsist Soome sõitnud turist koonerdab
päevas 40 euroga, sel ajal kui Vene turist laristab maha keskmiselt 80 eurot
päevas, kirjutab Kauppalehti.

Venelaste järel oli kõige rohkem turiste Rootsist ja seejärel Eestist. Kui rootslane kulutas Soomes 40 eurot päevas ehk ligi pool venelase tehtud kulutustest, siis eestlane ajab läbi keskmiselt 25 euroga päevas.

Küsitluse järgi külastas möödunud suvel Soomet kokku 3,3 mln turisti, kes jätsid ühtekokku riiki maha rekordilised 971 mln eurot. Kõige enam jätsid Soome raha maha vene turistid. Iga viies Soome külastanud turist oli venelane, nemad jätsid soome ligi 250 mln eurot.
Neljandik turistide poolt toodavast rahast kulus restoranides ja kohvikutes, viiendik kulus majutusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2008, 11:11
Otsi:

Ava täpsem otsing