ÄP fototoimetus • 21. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Igas kuus 100 uut lennukit

Euroopa lennukitootja Airbusi prognoosi järgi toodetakse maailmas 2026. aastani üle 24 000 reisi- ja kaubalennuki. See tähendab 1200 lennukit aastas, mis ületab seitsme protsendi võrra varasemat ennustust.

Suurim nõudlus lennukite järele on Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas, kuhu läheb pea iga kolmas õhusõiduk. 250-400 istekohaga lennukeid tellitakse märgitud perioodil ligi 6000, enam kui 400 kohaga hiidlennukeid 1700. Suurim osa, üle kahe kolmandiku koguhulgast on siiski ühe vahekäiguga nn lühi- ja keskmaalennukid.

Ühtlasi teatas Airbus, et lennureisijate hulk kasvab maailmas samal perioodil viie protsendi võrra aastas.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt