Mari Hiiemäe • 21. veebruar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Meloodiline rokk Chris Realt

Suurtest lavadest ajutiselt loobunud Chris Rea on jälle tervise juures ning jaksab publikule pakkuda kõike seda, mida varemgi - kvaliteetset muusikaelamust, korrektset ning nauditavat elavat esitust ning äratundmisrõõmu, kui esitamisele tuleb mõni pala staari tuntumate menulaulude hulgast.

Täpset esinemiskava, mida Rea ansambel Saku Suurhallis mängima hakkab, pole laulja kontserdi korraldajatele veel teada andnud. Kindlasti aga ei jää publikul kuulmata tema hittpalad nagu "Josephine", "The Road to Hell" või "Let's dance!". Lisaks lauludele kõlab kontserdil hingelisi instrumentaalpalasid ning uusimaid lugusid, mida Rea pole veel tuntuks laulda jõudnudki.

Lugudevalikust olulisem on Chris Rea kontserdi puhul esitus. Kontsert tõotab pakkuda kahe tunni jagu mõnusat elamust õrna bluusivarjundiga pehmema rokkmuusika kullavaramust.

Mismoodi laulud selle sees järjestatud on, polegi tähtis. Originaalesitus teeb raadio või plaatide vahendusel ammugi tuttavaks saanud ning meelde jäänud lood elusamateks ning veenvamateks.

Chris Rea laulude sõnum on muusikas, seetõttu pole kontserdil plaanis erilist lavasõud ega pürotehnikat. Lisatrikitamine pole lihtsalt Rea stiil, tema eesmärk on oma loorberid vaid lauluga välja teenida.

"Ta lihtsalt tuleb ja mängib oma muusikat ning ei nõua, et talle näiteks lavale nahksohva organiseeritaks", märkis kontserdi pressiesindaja Gunnar Viese BEM Agencyst.

Rea esineb seekordsel tuuril viieliikmelise bändi koosseisus. Pillidevalik on traditsiooniline - trummid, kitarrid ning bass.

Et bänd paremini publikule näha oleks, on Suurhalli lava Rea kontserdiks ehitatud pisut teisiti kui harilikult. Saal on tehtud lava arvel veidi väiksemaks, et laval toimuv oleks paremini nähtav kõigilt kohtadelt.

Rea on universaalne artist, kes meeldib väga mitmesuguste muusikaeelistustega inimestele.

Staari omapärast muusikukäekirja on mõjutatud nii rokk-, pop- ja latiinomuusika kui ka bluus. Eri stiilide sümbioosist on sündinud muusika, mida kuulavad pea kõik.

Rea rahulik, mitte pealetükkiv, kuid siiski omamoodi sugestiivne esitus mõjub rahustavalt. See teeb esineja huvitavaks rokifännidele, kes vajavad rajule muusikale vahepalaks midagi vaoshoitumat, samuti sobib see popisõpradele nende eelistuste tasakaalustamiseks. Korraldajate kinnitusel domineerivad Rea live-kontsertide publikus enamikus naised.

Chris Rea on müünud üle 30 miljoni plaadi ning tuuritanud erinevate kontsertkavadega terves maailmas juba rohkem, kui 25 aastat.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt