21. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Otse tipust

Üleeile jagati Brit Awarde ja kuna minu kirjutise tähtaeg oli mitmeid tunde varem ja nominendid olid britilikult tugevad (Take That välja arvatud), siis julgesin ennustada vaid ühe kategooria võitjat.

Breakthrough Act ehk läbimurdja - Leona Lewis, sest valida said vaid BBC Radio 1 kuulajad. Tema konkurentide kommertsedu oli teadaolevalt lahjem, kuid aasta tagasi ta nimi veel suurte tulevikulootuste seas polnud.

Adele ja Duffy albumid olid 2008 alguse enim haibitud uued tulijad ja mõlemad ongi end ülimalt eluvõimelistena tõestanud.

Esimene oli just tipus ja teise kauamängiv ilmub alles märtsi alul. Duffy singel Mercy jõudis letti alles esmaspäeval, olles ainuüksi allalaadimiste arvult juba enne UK nr 1. Neoretro defitsiiti pole niipea oodata, sest pr Winehouse'i alustatu on viidud järgmisele tasemele ja samadele allikatele vaatamata ajavad nad juba erinevate tämbrite tõttu ainulaadseid asju. McAlmont/Butler pole produtsentidena kunagi lähedaltki sarnast sooritanud, kuid Mercy on praeguse eetrimüra väljapaistvaim ühik.

Rockferry on esimene pikk plaat sel aastal, mida innuga oodata.

Autor: Lennart Beat

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt