Börsikommentaar: USA börsid andsid järele

22. veebruar 2008, 10:44

USA aktsiad kaotasid eile oodatust nõrgema
tootmisaruande ja suuremate naftavarude tõttu väärtust.

Eile avaldatud andmed suurendasid muret USA majanduse langusesse vajumisest. Standard Poor's 500 indeks kukkus 1,3%. Valusamalt nüpeldati energiasektori aktsiaid - S P 500 Energy Index´i väärtus kahanes veidi üle kahe protsendi, kuna USA Energeetikaministeeriumi teatel suurenesid naftavarud 4,2 miljoni barreli võrra ehk kõrgemaile tasemele alates novembrist. Kasvav naftavaru peegeldab loiumat majandustegevust. Nafta hind langes seepeale poolteist protsenti.

USA äritegevuse aktiivsust peegeldav Philadelphia Fed's index langes veebruaris miinus 24ni. 1968. aastast on antud tasemele kukkunud indeksile järgnenud alati majandussurutis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. February 2008, 10:44
Otsi:

Ava täpsem otsing