ÄP fototoimetus • 24. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Esimene vastutustundliku ettevõtluse indeks Eestis

2007. aasta sügisel käivitasid Äripäev ja Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum Eesti esimese vastutustundliku ettevõtluse indeksi kokkupanemise, et aidata ettevõtetel mõtestada, hinnata ja edendada oma tegevuse majanduslikku, sotsiaalset ja keskkondlikku mõju ning teavitada sellest oma sidusrühmi ja huvilisi.

Indeksit hakatakse arvutama igal aastal ning see pakub ettevõtjatele välja mudeli, mis võimaldab tõsta teemakohast teadlikkust ja korrastada mõtteid, hinnata oma ettevõtte vastutustundlikku tegevust praegu ja progressi järgmistel aastatel, saada tagasisidet ning võrrelda oma tulemusi teiste ettevõtetega ja määratleda arenguvajadusi.

Erinevalt tänavusest katseaastast kavatsetakse tulevikus reastada vastutustundliku ettevõtluse indeksis osalenute tulemused ka pingereana ning kõrvutada seda Äripäeva TOP 100ga, et selgitada, kas ja kuidas on ettevõtete vastutustundlikkus seotud majandusliku eduga.

Tulemuste hindamisel lähtub hindamiskomisjon ettevõtte täidetud küsimustikust.

2007. aastal osalesid hindamiskomisjonis Äripäeva, EBSi eetikakeskuse, Heateo sihtasutuse ning Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi eksperdid.

Põhjalikumalt on indeksiga võimalik tutvuda veebis: www.aripaev.ee/top

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt