Aivar Hundimägi • 24. veebruar 2008
Jaga lugu:

Keskerakonna nõrk PR-käik

Seoses keskerakondlastest ettevõtjate Richard Siku ja Heldur Undi sattumisega bordelliskandaali on Keskerakonna aukohtu esimees ning endine siseminister Ain Seppik pöördunud järelepärimisega politseiameti peadirektori Raivo Aegi ja riigi peaprokuröri Norman Aasa poole.

Minu hinnangul on Seppiku järelepärimine Keskerakonna nõrk PR-käik, millega üritatakse asuda skandaalis vasturünnakule.

Usun, et Seppik teab väga hästi, mida politseijuht ja peaprokurör talle vastavad. Need kaks kõrget riigiametnikku ütlevad tõenäoliselt, et neil pole mingeid andmeid Keskerakonda kuuluvate ärimeeste seotuse kohta bordelliäriga. Teisiti saaksid nad vastata ainult juhul, kui konkreetsete isikute vastu oleks pandud kokku süüdistus ja see oleks esitatud kohtusse. Aga siis teaks sellest juba ka avalikkus.

Seppiku käik on huvitav veel seetõttu, et meedias pole väidetud, nagu peaksid keskerakondlased Sikk ja Unt bordelle. Selle süüdistuse püstitas Keskerakond ise enda neljapäevases pressiavalduses.

Kui Seppik oleks näiteks küsinud, kas politsei või prokuratuurini on jõudnud vihjed, et aadressil Ristiku põik 8a ja Tedre tänav 3 tegutsevate asutuste külastajad saavad osta seksiteenust, siis oleks Keskerakond saanud tõenäoliselt jaatavas vormis vastuse. Aga Keskerakonnal on vaja eitavat vastust ja sellepärast püstitati nii ka küsimus.

Et Sikule kuuluvast asutusest ning Tedre 3 tegutsevast asutusest on võimalik osta seksiteenust, kirjutas Äripäev juba selle aasta 11. jaanuaril. Sikk, Unt ja Keskerakond võivad küll väita, et nemad või erakonna liikmed pole asjaga seotud ning napis riietuses naisterahvad on külastajad, kes end ise oma initsiatiivil klientidele pakuvad. Aga Sikk, Unt ja Keskerakond ei saa väita, et nad ei teadnud taolistest kahtlustest midagi.

Kui Ain Seppikut ja alkoholimüügi piirangutega tähelepanu pälvinud Tallinna linnapead Edgar Savisaart häiriks, et kahes Tallinnas tegutsevas ettevõttes on nii kerge seksi osta, küsiks Keskerakond selgitusi mitte politseilt ja prokuratuurilt, vaid Sikult ja Undilt.

Arvestades Seppiku ja Savisaare autoriteeti ja mõju erakonnas, suudaksid nad veenda ka Sikku ning Unti võtma kasutusele abinõud, takistamaks kehamüüki nendega seotud ettevõtetes. Kolmapäevases "Pealtnägijas" esines Reval Hotel Grupi esindaja, kelle väitel olid nemad samuti silmitsi prostituutide probleemiga, aga kehamüüjate tegevus muudeti keeruliseks.

On ebatavaline, kui ööklubis või hostelis tuleb kümne minuti jooksul ligi näitsik, kes end müügiks pakub. Seepärast ei kõla veenvalt majutusteenust pakkuvate Siku ja Undi jutt, et nemad ei tea midagi.

Kui Sikk või Unt või Seppik või Savisaar mulle helistaks, võiksin anda neile soovitusi, kuidas kehamüüki ööklubides takistada. Kuna näpunäited on lihtsad, suudaksin anda need edasi sama kiiresti, kui jõuab Sikule või Undile kuuluvates ettevõtetes seksteenuse ostuni.

Mul on Keskerakonna juhtide käitumist raske mõista. Miks nad ei ole siiani astunud ühtki sammu, et lõpetada selline asi Tallinnas - või vähemalt kehamüügi seostamine keskerakondlastele kuuluvate asutustega?

Olen sellele küsimusele ka vastuse välja mõelnud, aga ma ei saa seda avaldada, sest kardan, et Seppik või Savisaar esitavad kohtusse hagi. Võin vaid öelda, et vastus mahub lausesse, mis koosneb 13 sõnast. Lause esimene sõna algab tähega S ning selle lause seitsmes sõna sisaldab sõna "raha".

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas