Olympic tiris alla kogu turu

Tarvo Vaarmets 25. veebruar 2008, 00:00

Tallinna börs pani eelmisele nädalale punase punkti - reedel suutsid plusspoolele jääda vaid kaks aktsiat. Oodatult oli langejate rivi keskmes nõrga kasumi avaldanud Olympic EG. Indeks kaotas 0,96 protsenti oma väärtusest.

Olympic EG aktsialt pühiti päevaga 3,53 protsenti. Agressiivne laienemine on isuga söömas kasiinoketi kasumlikkust - suudetakse näidata küll tugevat käibekasvu, kuid raskusi tekitab kasumi kojutoomine, mistõttu puhaskasumimarginaal on aastaga kaks korda langenud. Laienemise jätkumine ja regiooni nõrgenev makropilt ei sisenda optimismi ka lähikvartalite suhtes.

Pikaajalise visiooniga investoril tasuks Olympicu käekäigul silm peal hoida - tegemist on unikaalse kontseptsiooniga, tugeva juhtkonnaga ning kiirelt turgu haarava börsiettevõttega. Kui fookus hakkab pöörduma laienemiselt efektiivsusele, võib oodata ka marginaalisurve leevendumist, mille tulemusena suudetakse ehk korralikust käibest välja imeda ka korralik kasum. Ent praegu oleks pigem veel äraootaval seisukohal.

Baltika ja Arco Vara aktsiad kaotasid pea neli protsenti, neljanda kvartali tulemustele positiivselt reageerinud Merko Ehituse väärtpaber lisas reedel pea üheprotsendilise plussi. Pseudotõusu sooritas Trigon Property Developmenti aktsia, kallinedes ühe tehinguga 4,8 protsenti. Arendaja teatas nädala lõpus, et Gate Tallinna detailplaneering ei saa järgmisel Saue valla volikogu istungil heakskiitu, mistõttu lükkub edasi ka väikeaktsionäridele tehtav viimati välja öeldud 28,16kroonine ülevõtupakkumine. See on 18 protsenti üle reedese turuhinna.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing