24. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Osa võttis 14 firmat

Täidetud küsimustiku esitas komisjonile 14 ettevõtet.Kuna indeksit mõõdeti esimest korda, annab seesugune vastukaja märku katseprojekti kordaminekust ja sellest, et teema pakub Eesti ettevõtetele huvi.

Neljast põhivaldkonnast (strateegia, põhimõtete integreerimine, valdkondade juhtimine ning tulemuste hindamine, aruandlus ja kommunikatsioon) oli kõige tugevam ettevõtte strateegia osa (keskmine tulemus 75%) ning tegevusvaldkondade juhtimine (74%).

Nõrgimaks osutus põhimõtete integreerimise valdkond, mis tähendab, et kuigi ettevõtte tasandil on paljudel küsimustiku täitnud ettevõtetel olemas vastutustundliku ettevõtluse põhimõtted ning need kajastuvad ettevõtte missioonis ja väärtustes, valmistab raskusi põhimõtete töötajateni viimine.

Tegevusvaldkondade juhtimise osas osutus tugevamaks tegevusvaldkonnaks töökeskkond, millele järgnes turukeskkond. Oluliste sidusrühmade kaasamist algatuste valikusse, välja töötamisse ja elluviimisse võis täheldada vaid väheste ettevõtete puhul.

Indeksi viimases - tulemuste hindamise, aruandluse ja kommunikatsiooni osas - paistis silma, et paljud ettevõtted seavad juba mõõdikuid oma looduskeskkonna, töökeskkonna, turukeskkonna ning kogukonnamõju hindamiseks.

Selle kõrval on aga aruandluse pool veel väga nõrk. Enamik osalenud ettevõtteid kajastavad mõningaid mõõdikuid oma aastaaruannete osana.

Autor: Elina Rääsk

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt