Üks küsimus: Kuidas mõjutab üldine hinnalangus kaubanduspindade turgu?

Aivar Tomson 25. veebruar 2008, 00:00

Äri- ja kaubanduspindade turul erinevalt elamispindade turust mingit märgatavat tagasilööki toimunud ei ole. Samas on ees ootavad muudatused pigem sellised, mis võivad mõjutada ka kaubanduspindade turgu.

Päris kindlasti leevendavad lisanduvad pinnad kaubanduspindade defitsiiti. Samas on defitsiidist põhjust kõneleda ikkagi üksnes hea asukoha puhul, see puudutab eelkõige kesklinna ja mainekamaid kaubanduskeskusi. Ilmselt ei kasva nõudlus uute pindade vastu enam endises tempos. Kui tarbimises ja sealhulgas kaubanduses peaks toimuma tagasilööke, siis kõigepealt kannatavad ilmselt kesises asukohas ja küsitava kontseptsiooniga kaubandusobjektid.

Turg ei ole muutunud ja kaupmees, kes praegu pinda otsib, peab lähtuma kriteeriumitest, millest ta kogu aeg on lähtunud. Kindlasti pole põhjust loota ja oodata, et edukates keskustes ja kesklinnas kohe-kohe tekiksid suured vakantsused, pärast mida üürihinnad langema hakkavad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing