ÄP fototoimetus • 24. veebruar 2008
Jaga lugu:

Üks küsimus: Miks teie ei maksa avaliku sektori palka?

Peeter Matt, Onnineni juht

Palka saab maksta nii palju, kui majandustulemused lubavad. Erafirmad jäävad alati majandustulemusi ja turu keskmist vaatama. Pigem peaks avalik sektor vaatama, kas majanduse olukord lubab nii kõrgeid palku maksta.

Toomas Koobas, Pipelife'i tegevdirektor

Olen üsna kindel, et ettevõttest ei ole ükski töötaja lahkunud avalikku sektorisse. Pigem vastupidi. Eelmisel aastal saime uue finantsjuhi, kes tuli meile konkursi korras avalikust sektorist. Kaitsejõudude peastaabist, kui täpsem olla.

Olen isiklikult avaliku sektori agressiivse palgakasvu vastu. Seda võiks rakendada teatud valdkondades, nagu näiteks lasteaiakasvatajatele, päästetöötajatele, aga kindlasti mitte kõigile avaliku sektori ametnikele.

Külliki Koppel, Reval Hotelligrupi personalijuht

Hotellinduses on üle 50 protsendi lihttöötajad - toateenijad, koristajad, abitöölised -, mis mõjutab tööstusharus makstavat keskmise palga numbrit. Samas kui vaadata kontoritöötajate keskmist palka hotellinduses ja avaliku sektori keskmist, siis oleme kindlasti konkurentsivõimelised. Hotell ei ole kaotanud töötajaid avalikule sektorile.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas