Üks küsimus: Miks teie ei maksa avaliku sektori palka?

ÄP 25. veebruar 2008, 00:00

Peeter Matt, Onnineni juht
Palka saab maksta nii palju, kui majandustulemused lubavad. Erafirmad jäävad alati majandustulemusi ja turu keskmist vaatama. Pigem peaks avalik sektor vaatama, kas majanduse olukord lubab nii kõrgeid palku maksta.

Toomas Koobas, Pipelife'i tegevdirektor
Olen üsna kindel, et ettevõttest ei ole ükski töötaja lahkunud avalikku sektorisse. Pigem vastupidi. Eelmisel aastal saime uue finantsjuhi, kes tuli meile konkursi korras avalikust sektorist. Kaitsejõudude peastaabist, kui täpsem olla.

Olen isiklikult avaliku sektori agressiivse palgakasvu vastu. Seda võiks rakendada teatud valdkondades, nagu näiteks lasteaiakasvatajatele, päästetöötajatele, aga kindlasti mitte kõigile avaliku sektori ametnikele.

Külliki Koppel, Reval Hotelligrupi personalijuht
Hotellinduses on üle 50 protsendi lihttöötajad - toateenijad, koristajad, abitöölised -, mis mõjutab tööstusharus makstavat keskmise palga numbrit. Samas kui vaadata kontoritöötajate keskmist palka hotellinduses ja avaliku sektori keskmist, siis oleme kindlasti konkurentsivõimelised. Hotell ei ole kaotanud töötajaid avalikule sektorile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing