Juhtimisguru: tund päevas iseenese jaoks loob eelduse ideede tekkeks

25. veebruar 2008, 09:11

Juhtimisguru Robin Sharma arvates peaks iga
inimene leidma päevas tunni iseenese jaoks, see aitab leida õiged perspektiivid
ning loob eelduse suurepäraste ideede tekkeks.

Kas ja kuidas erineb Robin Sharma teistest juhtimisgurudest?

Esmapilgul võib tunduda, et ei erinegi, kirjutas Äripäeva lisa Juhtimine. Kuid kui tema ilukirjanduslikesse teostesse süveneda, võib teha järelduse: kui teised gurud alustavad algusest, siis Sharma alustab enne algust. Tema raamatutest avaldub lihtne tõsiasi: tuleb tegeleda sellega, mida süda ihkab, loobuda tuleks tegevustest, mis lähevad teie enesega vastuollu.

Küsimustele vastab Robin Sharma.

Kuidas Te lõõgastute?

Päevas on mul hetki, mille veedan vaikuses. See täidab mind kütusega, see toob minuni perspektiivi. Ma saan suurepäraseid ideid, mida äris ja elus edukalt rakendada. Samuti teen ma iga päev trenni. Tervis on rikkus. Mis mõte on olla kõige edukam inimene surnuaias?

Raamatust “Lugu mungast, kes müüs maha oma Ferrari” võib välja lugeda, et negatiivset kogemust kui sellist pole olemas. Palun selgitage.

Mõtlemine määrab selle, kuidas me asju tajume. Jah, meil kõigil tuleb ette valusaid ning pettumust valmistavaid olukordi, kuid me saame nendest õppida. Veelgi enam, me saame kasutada seda kogemust ja tarkust, mida õppisime, saamaks paremaks, kui me enne seda olime.

Kuidas ehitada üles edukat elu mänguplaani?

Tuleb eneselt küsida, mis võiks juhtuda praeguse hetke ja viimase päeva vahel sinu elus, pärast mida võiksid tunda, et olid edukas. Kirjuta see üles. Mõtle sellele. Siis märgi üles oma eesmärgid ja ajaplaan muutmaks oma eluvisioon reaalsuseks. Iga nädal astud sa sammhaaval edasi realiseerimaks oma kirjapandud tulevikuvisiooni, luues suurepärase töö- ning koduelu. Paraku on nii, et enamik inimesi kulutab rohkem aega oma suvepuhkuse kui elu planeerimisele. Elu ei tohiks lihtsalt niisama ära raisata.

Kuidas me teame, kas me mängime oma “mängu” või kellegi teise oma?

Kellegi teise mängu mängid sa siis, kui sa ei ela oma elu enda väärtuste järgi, kui sa pole see, kes sa tegelikult oled. Autentsed inimesed on õnnelikumad, tervemad ning loovamad kui need, kes seda ei ole.

Milline näeb välja Teie tavaline päev?

Tõusen hommikul kell viis. Sellele järgneb üks tund lugemist ja planeerimist. Edasi söön koos perekonnaga hommikust. Siis tulevad kohtumised, kõned või loovtöö. Lisaks trenni tegemine, perekonnaga koos ajaveetmine ning oma ajakirja kirjutamine.

Oma eesmärkide poole püüeldes satub inimene tihtilugu kimpu stressiga. Kuidas seda vältida?

Töötamine enda jaoks kõige tähtsamate eesmärkide suunas, suurepärase elu loomine toob inimestele rõõmu. Stress tuleb sind kimbutama siis, kui elad eesmärgipäratut elu ega arene inimesena.

Kui palju Robin Sharmat me leiame Julian Mantle’is, kes on peategelane raamatus “Lugu mungast, kes müüs maha oma Ferrari”?

Väga palju.

Mida soovitate inimestele, kes kipuvad veetma üha rohkem ja rohkem tunde kontoris tööd tehes?

Tuleks leida tasakaal. Tööd tuleb teha kõvasti ning eeskujulikult, pöörates samal ajal palju tähelepanu ka perekonnale. Tervise eest tuleb hoolt kanda. Tuleb raamatuid lugeda, kohtuda huvitavate inimestega. Tuleb nautida elu samal ajal, kui ehitad üles oma karjääri, muidu võib sind oma elu sügisõhtul tabada suur
pettumus.

Mida olete enda jaoks õppinud viimase kümne aasta jooksul?

Et oma hirmudele tuleb kohe otsa vaadata, et peab olema julgust unistada suurelt, et tuleb olla eeskujulik ja lahke. Inimene peab tundma iga päev vajadust areneda ning mitte kuulama kriitikuid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. February 2008, 09:08
Otsi:

Ava täpsem otsing