Rootsi kroon langes euro suhtes

25. veebruar 2008, 16:27

Rootsi kroon nõrgenes euro suhtes 0,1%,
langedes 9,3152 eurole. Dollari suhtes langes Rootsi kroon 0,3%, tasemeni
6,2905 dollarit.

“Vaadates nõrgale maailmamajanduse kasvule ja turgudel toimuvale keerisele, mis mõjutab ka Rootsit, oleks ehk olnud parem oodata ja jätta keskpanga intress muutmata,” märkis Rootsi keskpanga asepresident Irma Rosenberg Bloombergile.

Pärast intressi tõusu teatas Rootsi keskpank, et jätab laenukulud järgmise 12 kuu jooksul muutmata, et inflatsiooni pidurdada. Eelmise aasta lõpus tõusis inflatsioon Rootsis 14 aasta kõrgemale tasemele. Jaanuaris oli inflatsioon 2,1%, ületades esimest korda pärast 2003. aasta septembrit panga enda esitatud 2protsendilise sihi.

“Me ootame lähiajal krooni kerget tugevnemist 9,20ni. Teisalt võib Euroopa Keskpank otsustada ka intressi kergelt langetada,“ märkis Kopenhaagenis asuva Danske Banki analüüsiosakonna juht Teis Knuthsen Bloombergile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. February 2008, 16:27
Otsi:

Ava täpsem otsing