Valmis Eesti esimene vastutustundliku ettevõtluse indeks

25. veebruar 2008, 09:56

Äripäeva ja Eesti Vastutustundliku
Ettevõtluse Foorumi koostöös valminud indeksi koostamises osales tänavu 14
ettevõtet.

2007. aasta sügisel käivitasid Äripäev ja Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum Eesti esimese vastutustundliku ettevõtluse indeksi, et aidata ettevõtetel mõtestada, hinnata ja edendada oma tegevuse majanduslikku, sotsiaalset ja keskkondlikku mõju ning teavitada sellest oma sidusrühmi ja huvilisi.
Käivitatud indeks saab olema iga-aastane ning pakub ettevõtjatele välja mudeli, mis võimaldab tõsta teemakohast teadlikkust ja korrastada mõtteid; hinnata oma ettevõtte vastutustundlikku tegevust täna ja progressi järgmistel aastatel, saada tagasisidet ning võrrelda oma tulemusi teiste ettevõtetega ja määratleda arenguvajadusi.

Erinevalt tänavusest pilootaastast kavatsetakse tulevikus reastada vastutustundliku ettevõtluse indeksis osalenute tulemused ka pingereana ning kõrvutada seda Äripäeva TOP 100-ga, et selgitada, kas ja kuidas on ettevõtete vastutustundlikkus seotud majandusliku eduga.

Indeks põhineb neljaosalisel küsimustikul: ettevõtte strateegia (20% koondhindest), põhimõtete integreerimine (20% koondhindest), tegevusvaldkondade juhtimine (40% koondhindest) ning tulemuste hindamine, aruandlus ja kommunikatsioon (20% koondhindest).

2007. aastal vastutustundliku ettevõtluse indeksis osalenud ettevõtete keskmine tulemus oli 72% 100st.
Ettevõtete keskmised tulemused on valdkondade lõikes järgmised:

Ettevõtte strateegia 75%
Põhimõtete integreetimine 61%
Valdkondade juhtimine 74%, sh
Kogukond 69%
Looduskeskkond 68%
Töökeskkond 82%
Turukeskkond 77%
Tulemuste hindamine, aruandlus ja kommunikatsioon 66%

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. February 2008, 09:55
Otsi:

Ava täpsem otsing