Tõnis Oja • 25. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Olympicu aktsiatega tehti suurtehing

Suhteliselt aktiivsele kauplemispäevale pani suure punkti Olympic EG aktsia, mille käive oli 32 miljonit krooni.

Sellest 24 miljonit krooni tuli tänu pärast kella kahte registreeritud plokktehingule, mille käigus vahetas omanikku pool miljonit aktsiat. Tehing sooritati hinnaga 48,35 krooni (3,09 eurot) aktsia, st kolm protsenti eelmiste tehingute hinnast kallimana. Olympic EG ametlikuks sulgemishinnaks jäi 46,94 krooni, mis on 0,33 protsenti reedesest sulgemishinnast madalam. Reedel kukkus Olympicu aktsia hind 3,5 protsenti.

Kaks kuud tagasi, möödunud aasta detsembri keskpaiku, sooritati Olympicu aktsiatega analoogsed suurtehinguid, mille käigus vahetas omanikku kokku 850 000 aktsiat. Finantsinspektsiooni andmete kohaselt oli siis aktsiate müüjaks Olympicu suuromanik Jaan Korpusov. Samal ajal selgus, et varem Korpusovi ainuomandusse kuulunud osaühingust Hendaya Investist oli 10 protsenti läinud Olympicu teisele suuromanikule Armin Karule kuuluvale osaühingule Hansa Assets. Praeguse seisuga on Hendaya Investi ainuomanik Äriregistri andmetel ikkagi Jaan Korpusov, aga tema osalus on kahanenud poole protsendipunkti võrra.

Kas ka eile oli aktsiate müüjaks Jaan Korpusov, peaks selguma lähipäevil.

Lisaks Olympicule kaubeldi aktiivselt ka Tallinki, Arco Vara, Eesti Ehituse, Merko Ehituse ning Eesti Telekomi aktsiatega.

Eile neljanda kvartali ja möödunud aasta majandustulemused avaldama pidanud Tallinna Kaubamaja aktsia käibeks jäi alla poole miljoni krooni. Aktsia hind kerkis 1,6 protsenti, 116,10 kroonini.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt