Börsikommentaar: üks kirves finantssektori pea kohalt langes ära

26. veebruar 2008, 09:40

USA aktsiaturud tegid eile võimsa tõusu
pärast seda, kui sai kinnituse juba varem liikunud spekulatsioonid, et
reitinguagentuur Standard Poors säilitab võlakirjaemissioonide
kindlustajale kõrgeima reitingu.

Peakangelane ise, USA suurima võlakirjade kindlustusfirma MBIA aktsia hind hüppas 19,7 protsenti 17,58 protsendini, peakonkurendi, Ambac Financiali aktsia hinnale lisandus juurde rasvased 16 protsenti. Tõsi, tegemist on investoritele siiski väikese lohutusega, sest eelnevalt on mõlema ettevõtte aktsiad olnud väga sügavas languses. Isegi pärast hinnalangust on MBIA aktsia hind aasta algusega võrreldes 22 protsendi võrra miinuses ning aastaga on see kukkunud koguni 78 protsenti. Ambaci aktsia hind on kukkunud aasta algusest 52 ning aastaga 86 protsenti. Ambac sai toetust kinnitusest, et kohe-kohe toimub tehakse teatavaks ettevõtte päästmisoperatsioon, milles osalemisest kinnitas Reutersi andemetel Deutsche Bank.

Ühe kirve äralangemisele finantssektori pea kohalt toetas ka ülejäänud sektorit, ehkki Goldman Sachs ennustas, et investeerimisfirmad J.P.Morgan Chase, Merryll Lynch ja Morgan Stanley on sunnitud veel hulgaliselt varasid maha kandma. Sellele vaatamata lõpetasid suured investeerimispangad, välja arvatud Citigroup, väikeses plussis.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis eile 1,5 protsenti 12570,22 punktini, peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeksile lisandus 1,05 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. February 2008, 09:40
Otsi:

Ava täpsem otsing