Toome: tegemist on siiski riigi, mitte presidendi sünnipäevaga

Hille Tressum 26. veebruar 2008, 18:31

SRV Kinnisvara nõukogu
liige Indrek Toome ei ole solvunud, et teda presidendi vastuvõtule ei
kutsutud. Toome leiab, et aastapäeva vastuvõtt on kaotanud piduliku tähenduse
ning muutunud edevate inimeste paraadiks.

Aripaev.ee uuris SRV Kinnisvara nõukogu liikmelt Indrek Toomelt, miks teda presidendi vastvõtul ei olnud.

Ärimees ei ole häiritud sellest, et teda vastuvõtule ei kutsutud, jälgides vastuvõttu mugavalt lähimate sõprade seltskonnas.

"Mind ei olnud sellepärast, et ei kutsutud," sõnas ärimees lõbusalt naerdes. "Ega ma sellest end häirid ka ei lase. Minu meelest ei ole presidendi vastuvõtt enam pidulik sündmus, vaid edevate inimeste moelava," sõnas Toome ning lisas, et press on juba aastaid aastapäeva vastuvõttu hellitavalt pingviinide paraadiks nimetanud ning see nimi ole ju kuidagi moodi paha. Looduses on pingviin väga ilus ja edev lind, kellele meeldib uhkelt ringi marssida.

"Kui vastuvõttu üleüldse korraldada, peaks seda tegema demokraatlikel põhimõtetel. Kutsutute hulgas peaksid oleme need rahvaesindajad, kes esindavad majandust, kultuuri, teadust, korrakaitset- kõik need alad on tähtsad ja vajalikud. Kutsega presidendi vastuvõtule tänatakse neid inimesi silmapaistva tegutsemise ees," sõnas Toome ning lisas, et riigipea vastuvõtu näol on siiski tegemist presidendi, kui institutsiooniga, mitte isiku sünnipäevaga kuhu, kutsutakse need kes meeldivad ja jäetakse kutsumata need kes sümpaatsena ei tundu.

Mainimata ei jätnud ärimees ka sinise saali intsidenti kuhu olid surutud ärimehed, kes poolest presidendi kõnest tehniliste viperuste tõttu ilma jäid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. February 2008, 18:31
Otsi:

Ava täpsem otsing