Üks kirves langes ära

Tõnis Oja 27. veebruar 2008, 00:00

USA aktsiaturud tegid esmaspäeval võimsa tõusu pärast seda, kui kinnituse said juba varem liikunud spekulatsioonid, et reitinguagentuur Standard & Poors säilitab võlakirjaemissioonide kindlustajale kõrgeima reitingu.

Peakangelase enda, USA suurima võlakirjade kindlustusfirma MBIA aktsia hind hüppas 19,7 protsenti, peakonkurendi Ambac Financiali aktsia hinnale lisandusid rasvased 16 protsenti. Tõsi, tegemist on investoritele siiski väikese lohutusega, sest eelnevalt on mõlema ettevõtte aktsiad olnud väga sügavas languses. Isegi pärast hinnalangust on MBIA aktsia hind aasta algusega võrreldes 22 protsendi võrra miinuses ning aastaga on see kukkunud koguni 78 protsenti. Ambaci aktsia hind on kukkunud aasta algusest 52 ning aastaga 86 protsenti. Ambac sai toetust kinnitusest, et kohe-kohe tehakse teatavaks ettevõtte päästmisoperatsioon.

Ühe kirve äralangemine finantssektori pea kohalt toetas ka ülejäänud sektorit, ehkki Goldman Sachs ennustas, et investeerimisfirmad JPMorgan Chase, Merryll Lynch ja Morgan Stanley on sunnitud veel hulgaliselt varasid maha kandma. Sellele vaatamata lõpetasid suured investeerimispangad, välja arvatud Citigroup, väikeses plussis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing