Kärmas: kui on julgust kinni võtta, peab olema julgust ka avalikult rääkida

27. veebruar 2008, 17:01

Ajakirjanik ja “Pealtnägija” saatejuht
Mihkel Kärmas ütles täna Raadio 2-e hommikusaates “Silmad Lahti!”, et Eestis
näeb viimasel ajal väga selgeid märke ajakirjandus- ja sõnavabaduse
põhjendamatust piiramisest.

“Kui on julgust inimene kinni võtta, kui on alust ja julgust esitada talle nii tõsine kahtlus, siis peab olema julgust seda ka avalikult rääkida,” ütles Kärmas, kommenteerides kümnevõistleja Kristjan Rahnu kinnipidamisele järgnenud väiteid, et ajakirjandus rikub kahtlusaluste õigust süütuse presumptsioonile, kajastades esitatud süüdistusi enne kohtuotsuse jõustumist.

Avalikkuse teavitamata jätmine oleks tema sõnul Eesti demokraatiale ohtlik: “Kas need džentelmenid, kes niiviisi argumenteerivad, kujutavad ette, et nad võivad inimesi tuimalt kinni võtta, hoida neid puuris, esitada neile süüdistusi, ja alles siis, kui asi jõuab kohtusse ja kohtu poolt läbi hammustatakse, võime me sellest rääkida? Sellisel juhul jõuaksime olukorda, kus süsteemi on väga lihtne kuritarvitada.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. February 2008, 17:01
Otsi:

Ava täpsem otsing