Dollar kukkus allapoole 10,40 krooni

Tõnis Oja 28. veebruar 2008, 00:00

Dollari kurss kukkus eile õhtul minut enne kella kella viit rekordmadalale kursile - 1,5102 dollarini euro eest. See teeb dollari kursiks 10,36 krooni.

Ühendriikide valuuta langes järsult, sest arvati, et USA keskpanga juht Ben Bernanke, kes rääkis USA kongressis riigi majanduslikust olukorrast, viitab dollari baasintressi järjekordsele langetamisele. Kõne tekst avaldati kell viis.

"Dollari kurss (üle 1,50 dollari euro eest) jääb euro suhtes püsima päris mitmeks nädalaks," lausus uudisteagentuurile Bloomberg New Yorgis asuva panga globaalsete valuutaturgude peastrateeg Robert Sinche. Agentuuri küsitletud suuremate investeerimispankade analüütikud ennustavad siiski, et märtsi lõpuks nõrgeneb euro 1,48 dollarini.

Kõige pessimistlikum on dollari suhtes USA suuruselt kolmas investeerimispank Merryll Lynch, kelle ennustuse kohaselt kukub dollar euro suhtes 1,57 dollarini ehk 9,96 kroonini dollari eest. Eesti Pank fikseeris dollari uueks rekordmadalaks kursiks 10,3957.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing