Kuld aitab hajutada riske

Pertti Rahnel 28. veebruar 2008, 00:00

Kulla omamine investeerimise eesmärgil võimaldab hajutada investeerimisriske, kuna ajalooliselt on kulla hinna korrelatsioon teiste finantsvaradega nagu aktsiad ja võlakirjad suhteliselt väike olnud.

Kulla hinna käitumist pole lihtne ennustada ning kindlasti on kulda investeerimine seotud oluliste riskidega. Ehkki sajandivahetusest alates on kuld olnud selges tõusutrendis, jõudis see alles eelmisel aastal 80ndate alguse tasemele. Kulla hinda kujundavad mitmed raskesti prognoositavad tegurid, näiteks dollari kurss ja kulla osakaal keskpankade reservides.

2002. aastast on keskpangad kulda pigem müünud, müües viie aasta jooksul sama palju, kui oli 2007. aasta globaalne toodang. Aasia riikide keskpangad küll tõstavad kulla osatähtsust reservides, ent samas ei toimu see kindlasti üleöö.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing