ÄP fototoimetus • 27. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Nokia liit nanotehnoloogiaga tähistab uue ajastu tulekut

News.com vahendab, et läbipaistvad, venitatavad, painduvad ja kergesti puhastatavad telefonid rajanevad suuresti nanotehnoloogilistel lahendustel ning nende seadmetega loodetakse ka nanotehnoloogia võimalusi laiemale publikule tutvustada. Koodnimega Morph-seadmed on näidised praegu väljas New Yorgi moodsa kunsti muuseumis.

Esialgu võib selliseid uhkeid tehnoloogiaid kasutavaid seadmeid oodata aastate pärast vaid kallimatest telefonidest, kuid kunagi jõuavad need lahendused kindlasti ka tavakasutajaini, lubab Nokia.

Koostöö Nokia ja Cambridge'i Ülikooli vahel tehti teatavaks eelmise aasta märtsis. Selle eesmärk on keskenduda nanotehnoloogia rakendustele. Nokia on seni rajanud uurimiskeskuse ülikooli juurde ning teeb koostööd mitmete sealsete osakondadega.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt