Neli firmat võiks börsilt lahkuda

Tõnis Oja 29. veebruar 2008, 00:00

Eile valitses Tallinna börsil vaikelu, tagasihoidlikuks jäid nii tehingute arv kui ka käibed. Vaid Olympicu aktsiaga sooritati 100 ning Tallinki aktsiaga poolsada tehingut.

Ekspress Grupi ja Starmani aktsiatega ei sooritatud mitte ühtegi, Kalevi ja Norma aktsiatega aga üks tehing. Kümme või vähem tehingut sooritati 11 aktsiaga, millele lisanduvad kõik viis börsil noteeritud võlakirja, millega ei sooritata tehinguid peaaegu mitte kunagi.

Minu arvates tuleks börsil lõpetada Starmani, Viisnurga, Trigon PD ning võib olla ka Kalevi aktsiate noteerimine.

Tõsi, Starmani aktsiad on noteeritud ilmselt vaid juriidilistel põhjustel ning kauaks neid enam börsil ei ole. Vabalt kaubeldavad on praeguse seisuga umbes 1,5 protsenti Starmani aktsiatest ja tehinguid nendega praktiliselt ei toimu.

Päris kindlasti ei ole börsikõlbulikud Viisnurk ning Trigon Property Developments. Mõlemad ettevõtted suudavad kvartalitulemused avaldada vahetult enne viimase tähtaja saabumist. Kas tõesti võtab paarisaja miljoni suuruse aastakäibega Viisnurga numbrite kokkuvõtmine nii palju aega? Investoritele tulemuste avaldamisest etteteatamisest pole vist mõtet rääkidagi.

Veel hullem on lugu Trigon PDga, millel tegevust sisuliselt pole ning bilansis on vaid mõnekümne hektari suurune maatükk. Suuromanik Joakim Helenius lubas pool aastat tagasi suure suuga, et 2007. aasta lõpuks saab ettevõttest mitmetesse miljarditesse kroonidesse ulatuva väärtusega juhtiv kinnisvarafirma. Praegu on Trigoni väärtus siiski vaid kümmekond miljardit senti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:22

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing