Art Lestberg: väldi dollariga põhjendamatuid valuutariske

29. veebruar 2008, 11:50

Hansapanga valuutaturgude juht Art Lestberg
ütles, et USA dollari liikumised on olnud viimastel aastatel päris suured ning
seetõttu ei soovitaks põhjendamatuid valuutariske võtta.

"Võimalik on kasutada laia valikut tuletisinstrumente valuutariskide katmiseks," andis Lestberg soovituse. Eelkõige on Lestbergi sõnul dollari madalseisu põhjusteks USA madalad intressid ning majanduskasvu aeglustumine, mistõttu liiguvad investeeringud dollaripõhistest varadest parema tootlusega regioonidesse. "Samal ajal kõrgena püsiv inflatsioon seab Föderaalreservi väga raskete valikute ette," nentis ta.

Lestberg märkis, et hetkel on turud dollari suhtes üsna negatiivselt meelestatud ning lühiajaliselt võib dollar 1-2 % võrra veelgi nõrgemaks muutuda. "Samas pikemas perspektiivis usun, et dollari nõrkus on ajutine ning juba aasta pärast võib ta kaubelda taas märksa kõrgematel tasemetel," lisas ta.

Täna hommikul tegi euro dollari suhtes kolmandat päeva järjest rekordi, euro kurss tõusis 1,52 dollarini.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. February 2008, 11:50
Otsi:

Ava täpsem otsing