Paet ootab Jaapani ettevõtjaid Eestisse

Mariliis Pinn 29. veebruar 2008, 08:22

Reedel, 29. veebruaril kohtus Jaapanis
visiidil viibiv välisminister Urmas Paet Jaapani ettevõtete
esindusorganisatsiooni Keidanren juhatuse esimehe Hajime Sasakiga ja kutsus
Jaapani ettevõtjaid Eestiga tutvuma.

Välisminister Urmas Paet andis kohtumisel ülevaate Eesti majandusarengutest, ettevõtluskeskkonnast ja maksusüsteemist. Paet rääkis ka Eesti IT-sektori arengust, e-valimistest ja Eesti liitumisprotsessist OECD-ga ning kutsus Jaapani ettevõtjaid Eestiga tutvuma, teatas välisministeerium.

Välisministri sõnul on Eesti ja Jaapani majandussuhete potentsiaal suur ning seda tuleks paremini sisuga täita. „Eesti võiks Jaapani ettevõtjatele huvi pakkuda ennekõike kasvava majanduse, lihtsa maksusüsteemi ning hea ligipääsetavuse tõttu Põhjamaade, Lääne-Venemaa ning Kesk- ja Ida-Euroopa turgudele,“ ütles Paet. "Ka võiks Eesti olla huvitav reisisiht Euroopat külastavatele Jaapani turistidele," lisas Paet.

Jaapani ettevõtjaid esindava organisatsioonina on Keidarnen esitanud Jaapani valitsusele ettepaneku sõlmida Euroopa Liiduga majanduskoostöö leping, mis aitaks kaasa Jaapani ja Euroopa Liidu riikide koostööle.

Hajime Sasaki sõnul soovivad Jaapani ettevõtjad, et koostöö Euroopa Liiduga hõlmaks nii investeerimiskeskkonna kui ka näiteks vabakaubanduse- ja tollitariifide valdkondi.

Keidarnen on Jaapani ettevõtteid esindav organisatsioon, millele on 1662 liiget, sh 1343 ettevõtet, 130 tööstuse assotsiatsiooni ja 47 regionaalset majandusorganisatsiooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. February 2008, 08:21
Otsi:

Ava täpsem otsing