ÄP fototoimetus • 2. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Moriyama tubamajad väikesele pinnale

Nüüd siis on Ryue Nishizawa büroo elamise hoopis sõna otseses mõttes tubadeks lahti võtnud ning asetanud kõik toad justkui eraldiseisvate aiamajakestena väiksele krundile kõrvuti, üksteise peale ja vahele.

Tube on toakastidest veelgi rohkem, kuna nendevaheline õueruum pole niivõrd aed kui vabaõhu elutuba. Läbipaistvus ja ruumilisus, mis nii tekib, on hämmastav. Samuti üllatavalt pole kaduma läinud ka privaatsusvõimalused, kuigi mitu peret elab koos ühel krundil.

Mõne väikemaja krundile on loodud suisa omaette valgete kastide külake. Tervik on välja tulnud elegantne, mitte mingi smurfiküla. 13 kastikesest koosnev "eramukvartal" sobitub ümbritseva tiheda ja väiksemastaabilise miljööga.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt