ÄP fototoimetus • 2. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Üks küsimus: Kas Eestisse tuleks tuumajaam ehitada?

Linnar Viik, IT-visionäär

Jah, kuid mitte sellisena, nagu kogu maailm seda praegu ette kujutab. Kui peaksime ehitama tuumajama nagu praegu, siis ei, kuid nagu tulevikus, siis jah. Peaksime kaaluma uusi tehnoloogiaid. Kui kujutame ette tuumajaama, siis näeme mingit jurakat, mis on seotud suurte riskidega ning on kallis. Kui ehitada tuumajaam praeguse arusaama ja kontseptsiooni järgi, siis läheme ajas 50 aastat tagasi. Tuule ja vesiniku energeetika oleks meile sobivam.

Tiina Ormisson, tööturuameti peadirektori kt

Eesti energeetilise sõltumatuse säilitamine on oluline, sellest tingituna tuleks jah. Kuid Eestis tasub ka põlevkivile panustada. Kuna meie energeetiline sõltumatus on oluline ning kui muid alternatiive pole, siis tuleks tuumajaam ehitada.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt