Üks küsimus: Kas Eestisse tuleks tuumajaam ehitada?

ÄP 03. märts 2008, 00:00

Linnar Viik, IT-visionäär
Jah, kuid mitte sellisena, nagu kogu maailm seda praegu ette kujutab. Kui peaksime ehitama tuumajama nagu praegu, siis ei, kuid nagu tulevikus, siis jah. Peaksime kaaluma uusi tehnoloogiaid. Kui kujutame ette tuumajaama, siis näeme mingit jurakat, mis on seotud suurte riskidega ning on kallis. Kui ehitada tuumajaam praeguse arusaama ja kontseptsiooni järgi, siis läheme ajas 50 aastat tagasi. Tuule ja vesiniku energeetika oleks meile sobivam.

Tiina Ormisson, tööturuameti peadirektori kt
Eesti energeetilise sõltumatuse säilitamine on oluline, sellest tingituna tuleks jah. Kuid Eestis tasub ka põlevkivile panustada. Kuna meie energeetiline sõltumatus on oluline ning kui muid alternatiive pole, siis tuleks tuumajaam ehitada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing