Kakao hind viskus viie aasta kõrgtasemele

04. märts 2008, 14:14

Kakao hind viskus täna viie aasta kõrgtasemele, sest Rahvusvahelise Kakao
Organisatsiooni teatel vähenesid eelmise aasta varud rohkem kui oodatud.
Kakaovarude vähenemine jätkub ka sel aastal.

Globaalne kakaonõudlus ületab eesootaval hooajal pakkumist 51 000 tonni võrra, vahendas Bloomberg organisatsiooni avaldust. Kogu eelmise aasta jooksul toodeti aga 299 000 tonni vähem, kui kakaod tarbiti. Turg ootas 242 000 tonni suurust tootmishälvet.

“Defitsiit saab olema suurem kui prognoositud, sest Elevandiluuranniku vahesaagi tootemahud kannatavad ilmselt jaanuri kuu halva ilma tõttu,” kommenteeris Standard Charteredi analüütik Abah Ofon. Elevandiluurannikul toimub vahesaagi korjamine aprillist septembrini, põhisaak koristatakse aga veebruaris-märtsis. Maailma kakaotoodangust annavad Elevandiluurannik ja Ghana kokku umbes 70%. Mõlemas riigis oli jaanuarikuu ilm tavaliselt kuivem ja soojem.

Maikuise tarneajaga kakaolepingud tõusid Londonis täna 1,6% 1418 naelani tonnist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2008, 14:22
Otsi:

Ava täpsem otsing