Rahumägi: Eesti palgaku puuduvad politseinikud Soomest

Annika Matson 04. märts 2008, 08:10

Riigikogu liikme Jaanus Rahumäe sõnul peaks
Eesti tõsiselt kaaluma Soomest reapolitseinike palkamist.

Eile Eesti Politsei taasloomise aastapäeval Tallinna politsei ja politseikolledži juhtidega kohtudes oli Rahumägil jutuks politseinike nappus ja nende kvaliteet, teatas erakond. Ühe võimalusena arutati võimalikku politseinike värbamist välismaalt. Tallina prefekt Raivo Küüt ja politseikolledži direktor Aivar Toompere pidasid ideed realistlikuks, kui Eesti seadused seda võimaldaksid. Täna on osa Eesti politseinikest läinud sama ametit pidama Iirimaale ning Euroopa Liidu tingimustes on selline tööjõu liikumine täiesti normaalne. Soomes on aga täna üle paarsada Tamperes koolitatud noort politseiniku, kes oleksid valmis siin oma ametit praktiseerima.

"Et Soome politseinikud saaksid Eestis leiba teenida, peaksime muutma politseiteenistuse seadust, mis täna nõuab politseinikult kodakondsust. Minu hinnangul piisab täiesti sellest, kui nõutud on Euroopa Liidu kodakondsus,” lausus riigikogu õiguskomisjoni kuuluv Rahumägi. Tema sõnul oleks tarvis vastav seadusemuudatus algatada.

„Iirimaa näitel analoogne süsteem toimib. Julgen väita, et Eesti ja Soome oma märksa lähedasemad ja sarnasemad riigid, seega sobib see lahendus hästi ka meil kasutada,” märkis ta. „Arvestades pidevalt Eestis viibivate soomlaste hulka on Soomes hariduse ja koolituse saanud politseinikest suur abi. Samuti aitaks Soome politseinike kaasamine Eesti politsei tegevusse tõsta siinset politseikultuuri oluliselt euroopalikumaks”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2008, 08:09
Otsi:

Ava täpsem otsing