Moskvas hakkab automaatsüsteem välismaalaste üle arvet pidama

Annika Matson 05. märts 2008, 13:03

Moskvas lasti käiku automatiseeritud süsteem
hotellides elavate välismaalaste üle arvepidamiseks.

Vastava korralduse tegi linnapea Juri Luzhkov, vahendas täna lenta.ru. Automaatne arvestus peab linnavõimude hinnangul tõstma migratsiooni juhtimise tõhusust. Süsteem peab aitama volitatud organitel jälgida, et välismaalased täidaksid Moskva pinnal viibimise reegleid. Lisaks parandab see linnavõimude arvates turvalisust hotellides. Süsteemi hakkab opereerima riikliku migratsiooniteenistuse Moskva osakond.

Peale N.Liidu lagunemist on just Moskvas silmapaistvalt rakendatud riiklikke sunniabinõusid eelkõige endise NSVL aladelt pärit võõramaalastest alaliste või ajutiste asukate kontrollimiseks, millele tihtigi on järgnenud trahvid, arestid või koju tagasi läkitamine. Taustal on ohtralt näiteid ka rahva seas levinud võõravihast eelkõige Kaukaasia või Kesk-Aasia päritolu muulaste suhtes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2008, 13:03
Otsi:

Ava täpsem otsing