Euroopa päikseline

Tarvo Vaarmets 06. märts 2008, 00:00

Euroopa börsid näitasid eile enne sulgumist üle mitme päeva jälle tõusu, kuna investorite seas levisid spekulatsioonid USA võlakirjade kindlustaja Ambaci päästmislepingu lõpetamisest. Samuti parandab langev nafta hind lennukompaniide tulemuste väljavaateid, vahendas Bloomberg.

Teade viis üles nii Euroopa suurima kindlustaja Allianzi kui ka Šveitsi suurpanga UBSi aktsiate hinnad. New Yorki kindlustusinspektor Eric Dinallo on juhtinud pankade koosolekuid, mille eesmärgiks on leida kapitali Ambacile ja teistele võlakirjakindlustajatele, kes on saanud langeva kinnisvara tõttu valusaid hoope.

EasyJeti väärtpaber sai aga üle neljaprotsendilise tõuke Goldman Sachsi tõstetud soovitusest.

Euroopa aktsiate liikumisi kajastav indeks Europe's Stoxx 600 oli pärastlõunaks kosunud veidi üle ühe protsendi.

"Turgudel domineerivad tumedad pilved, kuid siiski on veel sektoreid, mis tunduvad suhteliselt odavad," kommenteeris Barclays Stockbrokers fondihaldur Henk Potts.

Mure USA rämpslaenude ja USA majanduse kasvu negatiivsest mõjust ettevõtete kasumitele on Stoxx 600 indeksisse kuuluvate ettevõtete keskmise hinna-kasumi suhte viinud 11,6ni ehk madalaimale tasemele alates 2002. aasta jaanuarist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing