Silvia Kruusmaa • 5. märts 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Onistar pingutab võla tasumise nimel

Eesti ühe suurema alkoholitootja Onistari aktsiisilao tegevus on endiselt peatatud, teatas maksu- ja tolliameti esindaja. Aktsiisilao tegevuse peatamine tähendab, et ettevõte võib küll toota, kuid ei tohi müüa edasi oma tooteid.

Onistaril on praegu umbes 35 miljoni kroonine maksuvõlg, millele lisandub intressivõlg. Jaanuari algul oli võlg 30 miljonit krooni.

"Me just praegu tegeleme selle probleemi lahendamisega aktiivselt. Meie maksuvõlg oli veelgi suurem, ligi 45 miljonit krooni ja tasapisi tagastame kõik, mis meil on maksmata. Onistar on juba tagastanud 11 miljonit krooni maksuvõlga. Me lahendame selle probleemi nagu kõik normaalsed inimesed - ronime kas või nahast välja, laename," kommenteeris ta. Küsimusele, kust Onistar plaanib võtta laenu, keeldus Savenkov vastamast, lubades kõigest rääkida järgmisel nädalal.

Jaanuari algul ütles Savenkov aripaev.ee-le, et probleem on tekkinud seoses täiendavate investeeringute puudumise ning alkoholituru halbade tingimustega.

Alkoholitootjate liidu juhatuse esimees ja Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi loodab, et konkurent Onistar saab makseraskustest üle.

"Praegu on Onistar müünud kaupa oma varude arvel. Aktsiisiloa tegevusluba on küll peatatud, aga see ei tähenda, et nad ei saaks müüa kaupa, mis neil on laos ja mille pealt on neil aktsiisimaks tasutud," rääkis Kalvi. "Kui kahe kuu jooksul raskustest üle ei saa, siis tuleb turul ilmselt mingi ümberjagamine, sest turg ju tühja kohta ei armasta. Praegu on kuuldused Onistari surmast enneaegsed," kommenteeris Kalvi.

Esimesel jaanuaril tõusis alkoholiaktsiis 10%. "Turg reageerib hinnatõusudele alati suure valulikkusega. Aasta alguses kahanes kodumaise kange alkoholi turg ligi 40%," kirjeldas Kalvi olukorda.

Kalvi ei osanud öelda, kas järjekordne raske aasta alkoholiturul võib kohalike tootjate ridu hõrendada. "Võib juhtuda, et Onistari raskused pole erand. Praegu on meil kõigil suhteliselt keerulised ajad."

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt