Börsikommentaar: finantssektori agoonia jätkub

06. märts 2008, 13:38

Euroopa aktsiaid sikutavad täna taas alla
pangad ja kindlustajad.

Sektorit piitsutavad muuhulgas spekulatsioonid, et USA võlakirjade kindlustaja Ambac Financial Group´i plaan lisakapitali kaasamisega säilitada parim krediidireiting kukub läbi.

Šveitsi panga UBSi aktsia kukkus pea kolm protsenti ehk viimase viie aasta madalaimale tasemele, kuna JPMorgan teatas, et Euroopa suurim pank on hädamüügiga loobunud 24 miljardi väärtuses osalustest. Hollandi suurkindlustaja Aegoni aktsia reageeris ettevõtte neljandikulisele kasumilangusele aga üle neljaprotsendilise vähikäiguga.

“Finantssektori uudised toovad negatiivset tuult,” sõnas Richelieu Finance fondihaldur Laurent Vallee Bloombergile. "Ambaci plaan näib veidi küsitav. Me jääme finantsaktsiate suhtes endiselt ettevaatlikuks,” rääkis Vallee.
Euroopa laiapõhjaline aktsiaindeks Dow Jones Stoxx 600 loovutas lõunaks 0,7% oma eilsest väärtusest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2008, 14:08
Otsi:

Ava täpsem otsing