Juubeliportaali www.eesti90.ee looja näppas autori tagant foto

1706-aripaev 06. märts 2008, 14:17

Eesti juubeliportaali kujundav disainifirma
riputas internetiküljele kauni talvepildi ilma, et foto autorilt selleks luba
küsiks. Disainifirma vabandas autori ees.

Eesti Vabariigi juubeliportaali disainiv Velvet Creativ Alliance loovjuht Janno Siimar möönis, et selline apsakas tõesti juhtus.
„See on õnnetu juhus. Me vabandasime autori ees,“ ütles ta. Siimari sõnul otsis disainifirma google'i otsingust talvepilte ning kõige sobivamaks leiti olevat harrastusfotograafi Erki-Heiki Meeritsa koduleheküljel olev kaunis talvepilt.

Siimari sõnul tehti algselt tööversioon, kus foto üles riputati. Hiljem läks Siimari sõnul asi nagu alati „väga kiireks“, luba jäeti autorilt küsimata ja foto riputati pildigalerii alla.

„Ilmselt jäeti autori koduleheküljel olev märge „fotosid mitte kommertseesmärkidel kasutada ja autori käest luba küsida“ tähele panemata. Jõudsime autoriga kokkuleppele, tema foto eest raha ei taha ja see pilt on seal kuni selle kuu lõpuni, kui asendame selle kevadise fotoga,“ rääkis Siimar.
Foto autor Erki-Heiki Meerits jääb ise fotost rääkides tagasihoidlikuks.

„Ma pole pahane, loodan, et see oli juhus,“ ütles ta. Varem pole tema fotosid vääriti ära kasutatud. „Lapsed ei tea teinekord, mida teevad,“ ütles Meerits. Kuidas disainifirma nii elementaarse asja vastu eksib, Meerits öelda ei oska. „Ei tea, ehk on palju tööd.“ Et foto on Meeritsa sõnul väike ja tegu riigi juubeliga, ei soovi ta selle kasutamise eest tasu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2008, 14:25
Otsi:

Ava täpsem otsing