Christel Karits • 6. märts 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Balti suurim rahvusvaheline golfiturniir toimub Jõelähtmel

Estonian Amateur Open 2008 by Floorini korralduskomitee esimehe Arvi Mägini sõnul on organiseerijate eesmärk korraldada läbi aegade kõige kõrgetasemelisem võistlus Eestis.

"Lisaks Eesti golfiparemikule ja rahvusvahelistele tippmängijatele ootame sel aastal võistlusi vaatama ka vähemalt 1000 pealtvaatajat," kommenteeris Mägin. "Nõudmised osalejatele on kõrged - turniirile saavad registreerida mängijad, kelle mängutase ehk handicap on meeste arvestuses kuni 12 ja naistel parem kui 18," lisas ta.

EOK president Mart Siimann avas mängijate registreerimise Eesti 5. lahtistele meistrivõistlustele golfis teisipäeval. See on ainus golfiturniir Eestis, mis kuulub World Amateur Golf Rankingi turniiride nimekirja, kus võistlejad saavad maailma edetabeli punkte.

Mägini selgitusel valiti turniiri toimumiskohaks Jõelähtme väljak, kuna see on vaieldamatult kõige parema kvaliteediga golfiväljak Eestis, vastates kõigile rahvusvahelise võistluse korraldamise nõuetele.

Estonian Golf & Country Clubi poolt hallatav 2006. aastal valminud 80 miljonit krooni maksnud täismõõtmes Jõelähtme golfiväljak kuulub Euroopa tippväljakuid koondavaid PGA European Tour Course'i ühendusse.

Selle aasta võistluste eelarve ulatub 2,5 miljoni kroonini.

Eesti Golfi Liit kinnitas Eesti esindusturniiri toimumise Jõelähtme golfikeskuses aastani 2010.

2007. aastal võttis Est Am Open 2007 by Floorinist osa 82 võistlejat 11st riigist.

Turniiri korraldusmeeskonda kuulus 97 organisaatorit ning võistlust jälgis 600 pealtvaatajat. Meeste võistluse võitis Roger Roper Inglismaalt hole in one'iga. Naiste arvestuses oli parim Mari Suursalu Eestist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt