Tai päikesevarjutus

Heidi Vihma 07. märts 2008, 00:00

Hea algatus, aga ainuüksi idee ei toida, on vaja ka teostust. Seekord jääb see Sarveotsas nõrgaks.

Eelmise aasta kevadel olin Sarveotsa pubi Eesti menüüst vaimustuses, seal olid kukeseened ja rukkipannkoogid, praetud räimed ja jahusoust, hapukapsasupp ja odrakarask ja veel palju-palju meie koduseid põlistoite, mis juba meelest minema hakkavad. Kõik maitses suurepärane ja sobis kenasti kokku pubi kõrtsitoaliku atmosfääriga.

Suur oli mu üllatus, kui põlis-Eesti Sarveotsas paberist Hiina laternad nägin. Siinne must-valge lehmalapiline ja muidu maakõrtsiline sisustus on täienenud plastmassist lillevanikute ja paberlaternatega ning uksetahvel annab teada, et nüüd paistab Sarveotsas Tai päike: "Tai päike Eesti talves", on sinna kirjutatud. Pakutakse Tai köögikuulsust tom kha'd ja karrisid ning Euro-Tai roogasid nagu mangotükid kookosejäätisega ja kanasalat brokoli ja lehtsalatiga.

Veel eelmise aasta Sarveotsa mõnusad Eesti köögi maitsed meeles (ja keelel), valmistusin nüüdki kui mitte just gastronoomilisteks tipphetkeks, siis maitsvaks lõunaks vähemalt.

Kuigi Hiina (mitte Tai) paberlaternate ja laiguliste lehmanahkade mõningane disharmoonia oleks pidanud ettevaatlikuks tegema.

Tom kha maitses nagu oleks see pakisupp (mis see tõenäoselt oligi). Kuigi suhteliselt põnev pakisupp, kui võrrelda muudes söögikohtades pakutavaga. Lisandiks kanatükid, mustad seened, kirsstomatid ja bambusvõrsed. Maitsemõnu ei pakkunud, aga oli vähemalt huvitav.

Seevastu kana-brokolisalat maapähklitega oli täielik läbikukkumine: brokoli oli pudrupehme, paprikaribad samuti, kaste ei suutnud ülekeedetud köögiviljale ja tuimadele kanafilee ribadele maitset lisada.

Jäi söömata ja tegi õnnetuks - mida on siin mõnusa Tai köögiga tehtud?! Nii võib ju inimesed ära hirmutada.

Minul oli aga kõht veel tühi, väike supp ei aidanud.

Lisaks Tai menüüle on Sarveotsas ka vana tavaline menüü alles, palusin letitüdrukutel sealt kõige paremat kooki soovitada. Aitäh neile soovitamast ja suur tänu ka kondiitrile, kes selle toorjuustu-õunakoogi valmis oli teinud - see päästis lõuna, seega ka päeva, lisaks päästis ka hea tuju ja Sarveotsa enda au: kook oli värske, parajalt mahlakas, parajalt magus, selle maitset täiendas lihtne, kuid hästi tembitud palsamiäädika-maasikakaste. Paberlaternaid ei pannud enam tähelegi, kokkade katsetused Aasia maitsetele pihta saada ei läinud enam korda.

Asjaolude veidra kokkusattumisena oli minu piinlikult väheste toidutegemisoskustega abikaasa samal ajal kodus valmistanud pad thai'd - praetud riisinuudleid, kõige levinumat ja lihtsamat Tai rooga. Ja tal oli see erakordselt hästi välja tulnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:52
Otsi:

Ava täpsem otsing