Dollar kukub edasi

07. märts 2008, 13:20

USA investeerimispank Morgan Stanley
langetas dollari hinna prognoose euro, jeeni ja naelsterlingi suhtes.

Dollar kukub panga prognoosi järgi juuni lõpuks euro suhtes 1,55-le. Morgan Stanley eelmine prognoos oli 1,41 dollarit ühe euro eest. Aasta keskpaigas kaupleb dollar aga jeeni suhtes 97 tasemel ja ühe naela eest peab välja käima 1,99 dollarit. Eelnevad ootused olid vastavalt 103 ja 1,94.

“Hiljutine dollarimüük on põhjendatud nii majanduslike kui ka poliitiliste muutuste tõttu,” kirjutas Morgan Stanley valuutaanalüüsi osakonna juht Stephen Jen eile avaldatud kommentaaris.

Käesoleval aastal on dollar väärtus kaotanud kuueteistkümnest enamkaubeldud valuutast neljateistkümne vastu, kuna turuosalised ootavad FEDi intressikärbete jätkumist. Futuuride põhjal pakuvad kauplejad, et USA keskpank langetab 18. märtsi koosolekul 98% tõenäosusega baasintressimäära veel 0,75 protsendipunkti võrra 2,25%ni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. March 2008, 13:20
Otsi:

Ava täpsem otsing